strategische veranderingsprocessen
Opening dijkversterking Nederlek

Opening dijkversterking Nederlek

De situatie

Eindelijk was het dan zo ver. Het eerste grote dijkversterkingtraject van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) werd opgeleverd. Na een versterking waaraan zeven jaar gewerkt is, is het tracé aan de Lekdijk weer veilig en op orde.

Onze bijdrage

Wij grepen deze opening aan om de buitenwereld te laten zien hoe burgers zo’n ingreep ondergaan. Waar lopen ze tegenaan in zo’n traject en hoe gaan ze hiermee om? We deden dat aan de hand van een ander groot dijkversterkingtraject (BAS) Bergambacht Ammerstol en Schoonhoven. We lieten de werkzaamheden zien vanuit de ogen en de beleving van een aantal bewoners van de dijk.

Het resultaat

Een filmische weergave van het hele traject van burgerparticipatie en omgevingsmanagement. Uitzending in het NOS Journaal als de eerste dijkversterkingproject, als onderdeel van het Deltaprogramma (Voormalig deltacommissaris Veerman).

Dijkversterking Nederlek in NOS-journaal en Nieuwsuur
24 september 2012
Zaterdag 22 september vonden de Dag van de Dijk en de oplevering van de dijkversterking Nederlek plaats in Lekkerkerk. Het NOS Journaal en Nieuwsuur besteedden aandacht aan de dijkversterking. Bekijk de filmpjes op onze website.

nos-1

http://nos.nl/video/421702-lekdijk-een-van-de-duurste-dijken-in-het-land.html

nos-2

http://nos.nl/uitzendingen/4036-nieuwsuur.html (bij minuut 7.18)