strategische veranderingsprocessen
Herinrichting Eendragtspolder

Herinrichting Eendragtspolder

De situatie

De Eendragtspolder, gelegen tussen de Rotterdamse wijk Nesselande, het dorp Zevenhuizen, de Rotte en de Rottemeren, was van oudsher altijd landbouwgrond. Een deel van de polder is nu heringericht tot een uniek recreatie- en waterbergingsgebied met een internationale roeibaan. Fietsen, wandelen, varen, van de natuur genieten en topsport: het kan nu allemaal in de Eendragtspolder. En daarnaast zorgt het gebied er ook nog eens voor dat mensen tot in de wijde omtrek droge voeten houden.

Onze bijdrage

Diverse overheden werken samen om deze grootschalige herinrichting mogelijk te maken. Vanaf augustus 2012 zijn wij verantwoordelijk geweest voor de projectcommunicatie. De kroon op het werk was de opening van de nieuwe polder door onze toenmalige kroonprins Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander. Als perschef voor deze openingshandeling heeft Marco Maréchal zich vanaf het begin sterk gemaakt om de pers tijdig te informeren en proactief te benaderen. Bovendien was hij mede verantwoordelijk voor de opzet van het programma.

Het resultaat

De aanwezigheid van 100 journalisten uit binnen- en buitenland, van landelijk, internationaal, regionaal en lokaal niveau, was een groot succes. Ook de intensieve contacten met het Koninklijk Huis, de RVD en Koninklijke relaties zijn prima verlopen.

Kroonprins Willem-Alexander opent roeibaan
29 april 2013
Vrijdag 26 april heeft kroonprins Willem-Alexander zijn laatste lintje doorgeknipt als prins. In de Eendragtspolder opende hij de Willem-Alexander-roeibaan. Dijkgraaf Hans Oosters legt in een interview met de NOS uit waarom de roeibaan naar de prins vernoemd is.
Bekijk het filmpje op de website van de NOS: http://nos.nl/koningshuis/video/500119-kroonprins-opent-willemalexanderroeibaan.html