strategische veranderingsprocessen
Droogte en koeien

Droogte en koeien

De situatie

In het Rijnlandse gebied ligt zo’n 200 kilometer aan veenkades. Ongeveer 60 kilometer daarvan moest in het voorjaar van 2011 intensief geïnspecteerd worden omdat er door de aanhoudende droogte een verhoogd risico was dat de kades konden wegschuiven of instorten. Daarom werden er ook blusboten ingezet om de veenkades nat te houden en werd de boeren opgeroepen om hun groot vee (koeien en paarden) in die periode niet op de veendijken te laten lopen.

Onze bijdrage

Dit was een uitstekende aanleiding om de brede problematiek van ‘Nederland leeft met water’ (en ook met droogte!) onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Bovendien was het van belang om begrip en medewerking te krijgen van de boeren. Wij hebben daarom op grote schaal de pers uitgenodigd en voorzien van alle nodige informatie en achtergronden.

Het resultaat

In totaal zijn zo’n 60 journalisten van radio, TV en kranten uit het binnen- en buitenland naar ons toe gekomen voor nadere info. Inclusief de Wereldomroep en de Chinese televisie. In nauwe samenwerking met de redactie van het NOS journaal hebben we over de situatie een uitgebreid item gemaakt voor het 8 uur journaal. Hierdoor is de problematiek zelfs een vast thema geworden binnen de nationale en internationale pers. Op dit moment worden we actief benaderd door de pers en hoeven wij niet meer te lobbyen om het onderwerp onder de aandacht te krijgen.

http://nos.nl/video/241772-gemaal-pompt-zoetwater-naar-westen.html