strategische veranderingsprocessen
Landelijke waterschapsverkiezingen

Landelijke waterschapsverkiezingen

De situatie

Om de vier jaar worden er waterschapsverkiezingen gehouden. De Waterschapsverkiezingen van 2008 waren bijzonder. Het waren de eerste landelijke waterschapsverkiezingen, waarbij politieke partijen zich verkiesbaar stelden. Bovendien melden zich diverse landelijke organisatie bij de pers, waaronder de groep die stemcomputers niet vertrouwde. En er waren organisatorische problemen met het stemmen.

Onze bijdrage

Voor het waterschap is het altijd een uitdaging om mensen te stimuleren daadwerkelijk hun stem uit te brengen. Tijdens deze roerige verkiezingen van 2008 was het ook nog eens moeilijk om aandacht te krijgen in het mediageweld van de landelijke partijen. Met gerichte projectcommunicatie, benadering van de pers en woordvoering hebben wij ons staande weten te houden met onze boodschap aan 1,2 miljoen mensen om naar de stembus te gaan. Zo hebben we onder andere als promotiestunt Maarten van der Weijden laten zwemmen in de grachten van Leiden om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen en het belang daarvan.

Het resultaat

De promotiestunt met Maarten van der Weijden is uitgezonden op alle landelijke nieuwsstations (NOS en RTL Nieuws) en ook door de Jakhalzen, onderdeel van De wereld draait door (DWDD).