strategische veranderingsprocessen
Nederlander spreekt zich uit over mobiliteit

Nederlander spreekt zich uit over mobiliteit

“50 procent Nederlanders vindt het prima als de auto het ‘helemaal overneemt’ in de file en op de snelweg”.

 Uit onderzoek blijkt dat, indien men in een auto zou zitten die zelf zou kunnen besturen, dan zou 50 procent de voorkeur geven om de auto zelf te laten rijden in de file of op de snelweg. 38 procent van de Nederlandse bevolking positief staat tegenover de ontwikkelingen op het gebied van innovatie en mobiliteit. Daarentegen lijkt het 31 procent van de Nederlanders erg stressvol om te rijden in de zelfrijdende auto.

 Dit zijn de eerste resultaten uit het onderzoek dat Connected Strategische Veranderingsprocessen het onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy heeft laten uitvoeren. Het volledige en officiële rapport wordt op woensdag 3 december 2014 gepresenteerd tijdens het congres ‘’Mobiliteit van de toekomst: van triple helix naar gouden vierhoek’’ op de Automotivecampus in Helmond.

Tijdens het congres worden er diverse workshops gegeven, waaronder: ministerie van I&M, Rathenau instituut, verzekeringsmaatschappij AON, Mercedes Benz, etc. Het onderzoek is het eerste landelijke onderzoek onder de Nederlandse bevolking over de vraag: “mobiliteit van de toekomst in 2030 met als onderzochte innovatietechnologie de connected cars (coöperatieve systemen) en de zelfrijdende auto (Google cars).

De automobilist zelf komt ook aan het woord tijdens het congres. Aan de hand van diverse creaties worden door basisschoolleerlingen beelden en belevingen over de auto van de toekomst weergegeven en tentoongesteld. Kinderen zijn tenslotte de toekomst, onze toekomst.

——————————————————————————————

Noot voor de pers:

Kijk voor het volledige programma inclusief workshops op www.toconnect.nl. U kunt zich aanmelden. Voor vragen neem contact op met Marco Maréchal via telefoonnummer 06 51 22 32 37.