strategische veranderingsprocessen
Automotive week 2015 workshop: “Food for Thoughts”.

Automotive week 2015 workshop: “Food for Thoughts”.

Herkenbaar? Eindeloze files, lange rijen auto’s en kostbare uren die verloren gaan. Dit zijn geen uitzonderingen, maar dagelijkse realiteit. Eind 2014 werd bekend gemaakt dat het de Nederlandse samenleving en bedrijfsleven 800 miljoen heeft gekost aan vertragingen. Kan dat nu niet anders? Veilige, schone en efficiënte mobiliteit is essentieel voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van Nederland. ICT speelt hierbij een belangrijke rol, ook wel Smart Mobility genoemd.

Tijdens de Automotive Week  Connected Strategische Veranderingsprocessen deelnemen. Met diverse workshops zullen wij op deze week ruim vertegenwoordigd zijn. Zo  organiseren wij deze week  een ontbijtsessie “Food for thougts”. Deze workshop zal plaats vinden op donderdag 26 maart van 8.00 – 10.30 uur op de Automotive Campus te Helmond. Smart Mobility wordt in Nederland ontwikkeld door de samenwerking van kennisinstituten, bedrijven en de overheid. Doel van de samenwerking is om mobiliteit in Nederland verder te ontwikkelen om uiteindelijk invulling te geven aan een aantal maatschappelijke vraagstukken, zoals efficiënte verkeersdoorstroming, duurzaamheid, veiligheid en comfort.

Smart Mobility geeft met behulp van ICT-oplossingen invulling aan de maatschappelijke thema’s, door uiteindelijk de gebruiker, de automobilist de mogelijkheid te geven om efficiënt, schoon en veilig te kunnen reizen. Dit kan door middel van het geven van informatie, zodat actief hierop wordt ingespeeld en gedrag beïnvloed kan worden. Is het niet fantastisch als er, door direct in te grijpen op de techniek van de auto, automatisch wordt geremd bij een potentiële aanrijding. Dat automatisch uw auto een bepaalde snelheid heeft in de stad en u daarmee door een “groene golf” aan stoplichten kunt doorrijden.

Wat betekent dit  vervolgens voor verzekeringsmaatschappijen? Wie is aansprakelijk? De automobilist, de fabrikant of de protocolontwikkelaar die voorschrijft waarop de systemen anticiperen? Wat betekent dit voor leasemaatschappijen? Rijdt iedereen dadelijk in dezelfde auto? Of blijft het aanbod divers? Worden auto’s met smart mobility oplossingen aantrekkelijker gemaakt voor leaserijders? En hoe zit het met de acceptatie daarvan? In hoeverre is de berijder enthousiast om in te stappen? Voor diverse partijen betekent smart mobility een andere invalshoek als het gaat om hun bedrijfsvoering, systemen en services. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Nu zijn er diverse onderzoeken geweest eind vorig jaar naar het gedrag en de beleving van de gebruiker. Wat kunnen wij leren van deze onderzoeksresultaten en hoe kunnen deze onderzoeksresultaten het fenomeen “Smart Mobility” verder helpen? Na het delen van deze resultaten gaan wij, op een interactieve manier, het gesprek met u aan. Met als gevolg dat u met nieuwe bagage naar huis gaat en met aangescherpte inzichten. Het ontbijt zal voor u worden verzorgd.

Bent u nieuwsgierig geworden? Schrijf u dan snel in via automotiveweek@toconnect.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop. We hopen u te ontmoeten bij deze workshop op 26 maart. Mocht u nog vragen en of opmerkingen hebben dan kunt u dat laten weten via het bovenstaande mailadres.