strategische veranderingsprocessen
Eigen radioprogramma bij Business News radio

Eigen radioprogramma bij Business News radio

Nieuw programma over mobiliteit in de toekomst 2030: ‘Smart Mobility’ nieuw op New Business Radio

Zakenzender New Business Radio start met het nieuwe programma ‘Smart Mobility’ the future is now, waarin de vraag centraal staat hoe we onze mobiliteit slimmer kunnen maken. ‘Smart Mobility’ wordt gepresenteerd door Marco Maréchal en is vanaf dinsdag 27 september maandelijks te horen op New Business Radio.

In ‘Smart Mobility’ krijgen we een kijkje in de toekomst van mobiliteit en komen alle aspecten van deze nieuwe en snelgroeiende markt aan bod. Deze toekomst is er wellicht al nu. Van zelfrijdende auto’s tot slimme parkeerplekken. Van elektrische auto’s tot car sharing. Iedere maand schuiven interessante gasten aan uit de wereld van smart mobility en komen experts en berijders aan het woord. Bovendien wordt iedere uitzending een voorspelling gedaan naar de toekomst van mobiliteit over 10 jaar. In dit radioprogramma wordt de theorie verbonden met de praktijk. De projecten die er zijn op het gebied van smart mobility en smart city worden besproken. Tevens is er een koppeling met de consument, de Nederlander, wat vinden wij hiervan en wat hebben we nodig om hierin actief in mee te participeren? Alleen door deze koppeling te maken wordt het een succes en geaccepteerd. Het betreft een interactief radioprogramma te gaan worden die volop gebruik maakt van de gebruiker (de Nederlander).

Marco Maréchal: “Toekomstmuziek of realiteit? Je stapt in een auto zonder stuur en pedalen om naar je bestemming te worden gereden, zonder dat er ook maar een bestuurder aan te pas komt. Het lijkt uit een sciencefictionfilm te komen, maar inmiddels is het al zo goed als realiteit. De eerste (semi)autonome voertuigen zijn in de laatste testfase of rijden zelfs al tussen alle ‘normale’ auto’s op de openbare weg. Het lijkt een fantastisch idee, maar wat vindt de Nederlander hiervan? Willen we eigenlijk wel in een auto stappen die compleet zelfstandig van A naar B rijdt?”

 ‘Smart Mobility‘ is elke laatste dinsdagmiddag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur te beluisteren op New Business Radio. De uitzendingen worden ook als podcast beschikbaar gesteld.